Over ons

Bergtoppers Pyreneeen

Roelof en Ireen

Ca. 12 jaar geleden hebben wij, Roelof Borst en Ireen Schmitz, de stoute schoenen aangetrokken en zijn we een wandelorganisatie gestart, 2015 was ons jubileumjaar. Aanvankelijk was het nog een “uit de hand gelopen hobby”, maar het ging ieder jaar beter, zodat we nu zijn uitgegroeid tot een heuse BV. Op zich niet zo moeilijk, omdat we al een BV in de Informatica hadden. Gewoon een kwestie van de omschrijving aanpassen bij de KvK en je bent zo goed als klaar om te starten. Op ons eigen terrein hebben we de cabane opgeknapt zodat daar kleine groepen (maximaal 5 personen) kunnen slapen of gezinnen. We hebben een kleine camping met 4 plaatsen waar we 3 eigen tenten hebben geplaatst met bedden. Er is ook een tentplek waar je zelf een tent kunt neerzetten. Tevens is er in 2008 een nieuwe cabane bijgebouwd met 8 slaapplaatsen, beneden een 2 persoonskamer met douche en wc en boven zijn er 6 bedden. In de tenten liggen matrassen op lattenbodems met onderlakens en in de cabane zijn de bedden gedeeltelijk opgemaakt.

Wat heeft 2007 ons gebracht?

2007 is een goed jaar geweest voor Bergtoppers. We hebben een groei gerealiseerd van 50% conform de doelstelling. Echter hierdoor hebben we het ook veel drukker gehad dan voorgaande jaren. Eigenlijk het hele seizoen liepen we net achter de feiten aan. Daarnaast hadden we ook veel regen dus dat was ook niet in ons voordeel. We hebben zelfs een paar negatieve geluiden gehoord van gasten, iets wat nog niet eerder is voorgekomen. Daarom zullen we in 2008 meer mensen inschakelen die ons gaan helpen. Hiermee hopen we een goed en gezellig wandelseizoen te gaan draaien.

Wat heeft 2008 ons gebracht?

Aanvankelijk werd er veel geboekt in het begin van het jaar, echter dat stagneerde zo’n beetje in de maand mei. Uiteindelijk hadden we een paar boekingen meer dan in 2007. Doordat er veel hulp was, hadden we het allemaal redelijk onder controle. Er is geen enkele klacht geweest! Iedereen was tevreden tot zeer tevreden. Dit jaar zijn we ook weer naar de kermis geweest met een mooi afsluitend vuurwerk op het einde van het wandelseizoen. Kortom, iedereen bedankt!

Wat heeft 2009 ons gebracht?

Net zoals in 2008 werd er aanvankelijk goed geboekt in het begin van het jaar, echter ook nu vond er weer een stagnatie plaats die al eerder begon dan vorig jaar met als resultaat dat er minder geboekt is dan in 2008. Vooral de Engelse boekingen hebben het laten afweten. Hopelijk hebben we weer een groei in 2010!

Wat heeft 2010 ons gebracht?
groepsreizen pyreneeen

Bergtoppers bus

Het aantal boekingen is weer toegenomen, nog niet op het niveau van 2007/2008, maar gelukkig beter dan 2009. Hele leuke groepen gehad maar ook minder leuke en als klap op de vuurpijl het faillissement van Cirkel Holland BV. De partner die deelnemers levert voor de groepsvakantie liet ons zitten met een faktuur van ruim 5000 euro….. De nieuwe bus heeft het goed gedaan, maar het duurde wel 4 weken voordat de verstuiver vervangen werd en al die tijd brandde er een irritant lampje op het dashbord….. We hebben ruim een week hulp gehad van Alan, een Ier die inmiddels de hele GR10 gelopen heeft en weer van Gerrit. Ook de Passaran is weer gelopen, een zware 5-daagse huttentocht, door een groepje mannen uit de omgeving van Lijnden. En wat zal 2011 ons weer brengen. Is het (administratief) mogelijk om een winterprogramma te gaan doen…….

Wat heeft 2011 ons gebracht?

2011 is een goed jaar geweest met veel boekingen en veel overnachtingen bij ons op de lokatie. Dankzij de hulp van Trudy, zus van Ireen en van Gretha, die 4 weken geholpen heeft hebben we eigenlijk geen problemen gehad. Alleen het weer heeft voor wat problemen gezorgd, hierdoor zijn er een aantal vakanties voortijdig afgebroken. Dit jaar stond ook in het teken van de veranderingen, ons huis in Seix is verkocht en we wonen weer in Hoofddorp. Ireen en de kinderen vertrokken al op 1 september en ik zelf ben begin november vertrokken. Volgend jaar zal dus weer anders zijn dan dit jaar…..

Wat heeft 2012 ons gebracht?

2012 is ook een goed jaar geweest, niet zo goed als 2011, maar doordat er veel mensen bij ons geweest zijn was het toch een goed jaar. We hebben hele leuke groepen en gezinnen gehad en ook een minder leuk gezin. Luc heeft als 10 jarige de Passaran gelopen en daar ben je als vader natuurlijk heel trots op. Ireen heeft bijna alle weken geholpen en Trudy weer 2 weken. Ook Lulu heeft samen met Roddy goed geholpen waardoor alles gesmeerd liep. Eigenlijk hadden we het dit jaar allemaal goed onder controle met de nieuwe koelkast, geen problemen met het water of de afvoer en prima weer. Volgend jaar komt Ireen maar 2 weken omdat ze een baan heeft in Nederland, maar dat lossen we ook wel weer op……..

Wat heeft 2013 ons gebracht?
restaurant pyreneeen

resultaat van een lawine

2013 stond in het teken van een probleem in de privé sfeer. Hierdoor kon niet iedereen helpen die zou komen helpen, maar dankzij mijn ouders en Yorick konden we dit toch nog opvangen. Ook dit jaar is er weer goed geboekt en is het seizoen redelijk goed verlopen. We hadden echter nogal wat schade door de hevige sneeuwval in 2012/2013 waardoor het restaurant is ingestort. Een nieuwe partytent bracht uitkomst. In verband met de hevige sneeuw moesten we veel improviseren en andere routes voorstellen, wat echter goed is verlopen. De 3-daagse waren dit jaar echter zwaarder dan ooit, waardoor sommige deelnemers nogal in de stress konden schieten. Vooral het weekje met de RDB’s was heftig. De laatste 2 weken met mijn zus zijn echter weer prima verlopen, kortom een heftig seizoen!

Wat heeft 2014 ons gebracht?

2014 is eigenlijk heel goed verlopen. Samen met Ireen, Ad, Jeanne en Luc hebben we de eerste 2 weken gedaan. Daarna heeft Jeanne samen met Luc en Mark & Danielle week 3 gedaan. Week 4 is uitgevoerd door Mark & Danielle en Luc. Week 5 en 6 zijn uitgevoerd door Gretha en Luc. De 3-daagse blijkt toch wel een pittige tocht te zijn waardoor we dit met zijn allen gedaan hebben. Het weer werkte niet echt mee maar desondanks geen klachten. Ook de Familie Mul is weer teruggekomen om nog een keer hun programma te doen. Mylan had nu aanmerkelijk minder problemen….. Kortom heel erg geslaagd en ook het voor- en naseizoen is prima verlopen.

Wat heeft 2015 ons gebracht?
Mont Valier

Roelof en Luc bij de Mont Valier

De boekingen kwamen traag op gang. De website is responsive gemaakt maar voordat deze life was zaten we al in maart. Uiteindelijk werd er toch nog redelijk geboekt. Er lag nog wat sneeuw in het voorseizoen maar dat was gelukkig snel weg zodat alleen Jeroen hier last van had. De zomer is ook over het algemeen genomen goed verlopen, jammer genoeg was 1 boeking niet helemaal goed doorgekomen maar dat werd ter plekke  opgelost. Arnold voltooide in oktober de hele GR10. Ook in oktober werd de Katharen toch voor het eerst verlopen van Quillan naar Foix, volgend jaar het eerste stuk van de Middellanse zee naar Quillan. Jeanne en Luc hebben het weer prima gedaan net zoals Mark en Danielle. Al met al weer een geslaagd jaar!

Wat heeft 2016 ons gebracht?

Geen aanloop problemen zoals in 2015 gelukkig. Gewoon een goed jaar uitgevoerd met Faik & Olga, Pieter & Ineke, Mark & Danielle en Jeanne & Luc. Luc heeft voor het eerst zijn vader eruit gelopen. Tja het moest er een keer van komen…..
Het weer zat over het algemeen mee.
 
mann søker mann i Stavern de Bergtoppers.

Hoe is het allemaal zo ver gekomen?

In oktober 1997 hebben we in de Franse Pyreneeën een koeienstal gekocht, die we met zijn tweetjes hebben opgeknapt. Nu zijn we met zijn viertjes (een dochter van 14, in maart alweer 15 en een zoon van 13) en hebben hier gewoond tot 2011. Inmiddels wonen we weer in Nederland, maar gaan nog regelmatig naar de Pyreneeen. Vanaf mei tot/met oktober zit ik meestal weer op de berg.

wandelen pyreneeen

Roelof

Ik heb inmiddels de hele GR10 gelopen vanaf Hendaye tot aan Banyuls sur mer en ieder jaar loop ik weer het Ariege deel van Luchon tot aan Merens les Vals om op die manier “up to date” te blijven in de Ariege. In de omgeving van Aulus, Ustou, Seix, Salau en Castillion heb ik meerdere routes gelopen onder andere naar en in de Spaanse Pyreneeën. We verzorgen dagtochten of meerdaagse wandeltochten in het domein van de Bergtoppers waarbij de zwaarte van de tocht in overleg bepaald kan worden. Dagtochten kunnen vanuit een vaste locatie worden gedaan bijvoorbeeld een auberge, hotel, gite, of vanuit de Bergtoppers zelf en meerdaagse tochten hebben minimaal 1 overnachting in een (on)bemande hut, gite of eigen tent.

Wat hebben we allemaal te bieden?

In het domein van de Bergtoppers hebben we programma’s opgesteld voor de individuele avonturier, voor groepen, voor gezinnen en sinds 2009 ook groepsvakanties voor gezinnen! Staat je programma er niet bij stel dan je eigen wandel op maat programma samen. Buiten, maar ook in het domein van de Bergtoppers, bieden we de GR10 aan in 8 weken. In 2010 functioneren we ook voor het eerst als een Reisbureau. Wil je in de Pyreneeen een leuke (wandel)vakantie dan kunnen wij alles voor je regelen, van accommodatie tot bagagevervoer, van transfers tot het regelen van kaartmateriaal. Voor de женски хормони хапчета Individuele reizen ga je een week wandelen zonder begeleiding, maar met een gedetailleerde routebeschrijving. Dit kan een vaste standplaats tocht zijn of een (luxe) trektocht met bagagevervoer Voor de Sie sucht Ihn in Dornbirn Groepsreizen geldt dat je met minimaal met 5 deelnemers bent en dat je onder begeleiding loopt. We hebben verschillende weken samengesteld die enigszins in zwaarte verschillen. Voor erectie aanhouden Gezinnen hebben we verschillende weken samengesteld waarbij je altijd een paar dagen bij de Bergtoppers verblijft om op die manier te bepalen wat de familie-(on)mogelijkheden zijn. Een Gezin wordt berekend als of het 3 volwassenen zijn. We hebben 3 verschillende par söker man i Åmål Groepsvakanties voor Gezinnen, een week voor kinderen vanaf 6 jaar zonder begeleiding, een week voor kinderen vanaf 8 zonder begeleiding en een week voor kinderen vanaf 10 jaar met begeleiding. Bij de wandel op maat programma’s vind je ook combinatie programma’s. Je gaat dan eerst een paar dagen zelf wandelen, waarna je je aansluit bij een groep om een paar hele mooie wandelingen te gaan doen die zonder gids niet (of moeilijk) te doen zijn.

refuge de Bassies

uitzicht naar Bassies

Wil je geen week wandelen, maar slechts een paar dagen, of wil je misschien een paar dagen toevoegen aan een week wandelen kijk dan bij wandel op maat. Dit kan zowel op individuele basis als onder begeleiding met een lokale gids. Wil je met een eigen groep een eigen week samenstellen dan kan dit ook, kijk verder bij wandel op maat.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt is goed ingelopen bergschoenen en een reisverzekering. Ervaring is niet noodzakelijk, maar een beetje conditie is wel handig. Voor een 1-daagse is een dagrugzakje voldoende, voor een 2-daagse kan een grotere rugzak noodzakelijk zijn. Kom je op individuele basis of wil je met een eigen groep onder begeleiding van een lokale gids lopen dan kunnen dit ongeveer de kosten zijn.

Contact

Indien je na het lezen geïnteresseerd bent geworden, aarzel niet en neem dan kontakt met de Bergtoppers op.