Het Katharenpad, een onvergetelijke vakantie.

Gewandeld in 2018

Al 10 jaar een droom, een jaar voorbereiding, maar de twee weken wandelen waren veel te snel om. We zijn wel vaker in dit gebied geweest, maar zo van dorp naar dorp, van de zee naar de hoge bergen is een super ervaring.

Vooraf hebben we aan Roelof van Bergtoppers gevraagd alle accommodaties te boeken en te betalen, wanneer dit kon met ontbijt en diner. Meestal was dit bij particulieren of een grotere gite d’étape en werd het een avond gezellig eten en praten. Ook hebben we geslapen op slaapzalen en moesten zelf iets te eten maken of zoeken.

Onderweg

De route is niet druk, maar we waren al gauw bekend bij de andere groepjes (allemaal Fransen in ons geval) op de route. Onderweg een kort praatje of ’s avonds in accommodatie volop ervaringen uitwisselen. Nu zo in juni was het weer perfect, we hadden een paar buitjes, misschien wat te veel wind op 2 dagen en nog niet te warm. De natuur was prachtig met zoveel bloemen en genoeg water in de beken. We hebben de meeste kastelen kunnen bezoeken, meestal aan het begin of einde van de wandeldag. De historie van het gebied komt daar het meest tot uiting.

Onderweg wat eten kopen en/of geld pinnen is een hele uitdaging en hebben we zoveel mogelijk vooraf uitgezocht. De route is over het algemeen goed bewegwijzerd, maar voor alle zekerheid alle kaarten en de route op de telefoon gezet. Wij liepen de zuid-variant van de route met name om de Gorges de Jaime te lopen en het kasteel van Puivert te zien.

Het programma:

dag 1: Wandeling van Port la Nouvelle naar Roquefort des Corbieres
dag 2: Wandeling van Roquefort des Corbieres naar Durban Corbieres
dag 3: Wandeling van Durban Corbieres naar Tuchan
dag 4: Wandeling van Tuchan naar Duillac-sous-Peyrepertuse
dag 5: Wandeling van Duillac-sous-Peyrepertuse naar Prugnanes
dag 6: Wandeling van Prugnanes naar Puilaurens
dag 7: Wandeling van Puilaurens naar Quirbajou
dag 8: Wandelen naar Puivert
dag 9: Wandelen naar Espezel
dag 10: Wandelen naar Comus
dag 11: Wandelen naar Montsegur
dag 12: Wandelen naar Roquefixade
dag 13: Wandelen naar Foix

De prijs

Gebaseerd op 2 personen zonder bagagevervoer, een 2 persoonskamer waar mogelijk, 9 keer half pension, 2 keer Bed&Breakfast en 1 keer alleen de nacht moet je denken aan ca. 1300 euro

Wil je Boeken stuur ons een email.

De route

De route is niet zo zwaar als een bergwandeltocht hoewel achteraf gemeten hebben we bijna 10.000 meter omhooggelopen. Ook zijn de lange etappes in het begin best pittig.
Een goede uitvalsbasis was het Première Class hotel in Portet-sur- Garonne vlakbij Toulouse waar de auto 2 weken mocht blijven staan. Vroeg de trein naar Toulouse Matabiau, de TGV naar Narbonne en weer een trein naar Port-la-Nouvelle. Wij kwamen om 12:00 uur aan en konden op ons gemak de halve etappe naar Roquefort-de Corbières lopen. In Foix eindigt de route bij het treinstation en daar vandaan gaat de trein rechtstreeks naar Portet.