GR10 week7 wandelen in Oostelijke Pyreneeen en Ariege

Van Barage de Riete naar Py in 2022

De GR10 week 7 start vanuit Tarascon in de Ariege en eindigt in Py waarbij je overnacht in de gite in Py. Deze week blijf verlaat je dus de groene Ariege en ga je over naar de Pyrenees Orientales. Ook deze week loop je weer mooie trajecten met meerdere overnachtingen in refuges waar je dus niet met de auto kunt komen. Hoogtepunten zijn de wandeling naar en vanaf de refuge de ruhle en het gele treintje. Ook het fort bij Mont Louis is de moeite waard.

Zaterdag 17 september kom je aan in Tarascon.
Je kunt met de bus naar Toulouse (met Eurolines),met de trein, of met het vliegtuig.
De KLM en Air France vliegen van Amsterdam naar Toulouse voor ca. 210 euro.
Er is ook een mogelijkheid om te vliegen van Carcassonne met Ryanair. Je vliegt dan van Brussel naar Caracassonne vanaf 100 euro per persoon. (zonder bagage)
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
Vanaf Toulouse en Carcassonne kun je ook met de trein naar Tarascon. Uit Toulouse is de prijs ongeveer 18 euro en de reis duurt ca. anderhalf uur.
Je slaapt die avond in een hotel op basis van logies en ontbijt waar je de anderen ontmoet.

GR10 Merens

meer voor de afdaling naar Merens

Zondag 18 september, na het ontbijt word je naar de Barage gebracht waar de wandeling start. Je gaat hier op weg naar refuge du Ruhle. Je bagage wordt vervoerd naar Merens Les Vals. De route is ca. 7h30, 1200 meter hoogteverschil. Je overnacht in de refuge op basis van half pension.

Maandag 19 september, vandaag na het ontbijt op weg naar Merens les Vals. Het is een mooie etappe waar je de tijd voor kunt nemen. Bij een meertje is het heerlijk lunchen. Het is een wandeldag van ca 5 uur afdalen. Erg mooi! Je slaapt vanavond in de gite van Merens les Vals op basis van half pension.

Dinsdag 20 september, na het ontbijt op weg naar refuge des Besines waarbij je de Ariege verlaat. Je komt nu in de Pyrenees Orientales. Ook een mooie dag, de hele dag klimmen met een schitterende beloning . De route duurt ongeveer 5h30 en je klimt 1300 meter en daalt ca. 400 meter. De bagage wordt alvast naar de gite van Planes gebracht. Je slaapt in de refuge op basis van half pension.

Woensdag 21 september, na het ontbijt ga je op weg voor wederom een mooie wandeling. De route is ca. 7 uur, 500 meter stijgen en 400 meter dalen. Je slaapt vanavond in de refuge bij het meer bouillouses op basis van half pension.

Donderdag 22 september, een relatief eenvoudige wandeldag vandaag waarbij je door Mont Louis heen komt. Hier staat nog een mooi fort. De wandeldag duurt ca. 5 uur en er is 500 meter hoogteverschil. Je eindigt bij een hele mooie gite in Planes waar je overnacht op basis van half pension.

GR10 week 7 Caranca

droger naar het Oosten toe

Vrijdag 23 september, weer een mooie wandeldag waarbij je overnacht in een vrij basis Refuge op basis van half pension. Echter de omgeving is weer erg mooi. De route is ca. 6 uur en 900 meter hoogteverschil.

Zaterdag 24 september, de laatste wandeldag van de 7e GR10 week is een wandeldag van ca. 6 uur, waarbij je 500 meter klimt en 800 meter gaat dalen. Je eindigt in Py waar je overnacht in een gite op basis van logies en ontbijt Hier sluit je week 7 af en kom je ook de groep van week 8 tegen. Misschien is dit ook je begin van week 8.

Zondag 25 september na het ontbijt kun je met een taxi naar Prades of naar Tarascon gebracht.
De KLM/Air France en misschien Easyjet vliegt van Toulouse naar Amsterdam. Ryanair vliegt van Carcassonne naar Brussel.

Algemeen

Er zijn 7 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 1 overnachting op basis van logies en ontbijt. Je moet dus 1 keer uit eten….. Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is. De accommodaties kunnen voor de lunches zorgen.

Een overnachting op basis van ½ pension is met ontbijt en avondeten.
Een overnachting op basis van logies is zonder ontbijt en avondeten.
Bij sommige accommodaties kun je ook veganistisch eten, vegetarisch eten is vaak geen probleem.
Dit moet echter wel van tevoren doorgegeven worden aan Bergtoppers.

Boeken

Zijn er nog vragen/opmerkingen, stuur ons een mail!
Wil je boeken, vul dan het boekingsformulier in.
Wil je samen met iemand deze zevende week van de GR10 lopen met/zonder bagagevervoer, stuur ons dan een mail!