GR10 week2 wandelen in de Pays Bask, Franse Pyreneeën

Van Col Bagarguiac naar Gabas in 2017

 

GR10 Ayous

Etang dÁyous

Deze tweede week begint in de Pays Bask en eindigt in de Bearn. Deze week is een overgang van het heuvelachtige Baskenland naar de echte Pyreneeën etappes. Als hoogtepunt bereik je 2465 meter, wat bijna het hoogste punt is van de GR10. Als hoogtepunten zijn er de Chemin de Mature en de Corniche Alhas. Lescun en Etsaut/Borce zijn de grotere plaatsen waar de GR10 je doorheen brengt tijdens deze week.

peni piccolo Zaterdag 17 juni kom je aan in St.Jean Pied de Port of bij Chalet d’Iraty. Je overnacht op basis van logies in Iraty. Deze accommodatie is ook de laatste etappe van de eerste week.
Kom je aan in St.Jean Pied de Port dan word je naar Iraty gebracht.
Je kunt met de bus naar Bordeaux (met Eurolines),met de trein, of met het vliegtuig. (KLM)
Er is ook een mogelijkheid om te vliegen naar Bordeaux met Easyjet. Je vliegt dan van Amsterdam naar Bordeaux vanaf 95 euro per persoon.
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
cách làm cu dài ra Pick-up door het vigracin Bergtopper busje in impotenssi Pau of St.Jean Pied de Port.

Paar sucht Sie in Bellinzona Zondag 18 juni, vanuit het chalet start je wandeling na het ontbijt. De wandeling duurt ca. 6 uur en heeft ca. 1000 meter hoogteverschil. Vandaag eindig je in een gite in Logibar waar je overnacht op basis van half pension.

Maandag 19 juni, na het ontbijt op weg. Vandaag ga je over een kloof via een imponerende hangbrug. De route is ca. 8h, 1000 meter hoogteverschil en je eindigt in een gite in Sainte Engrace waar je overnacht op basis van half pension.

Dinsdag 20 juni, lekker uitslapen, of na het ontbijt op weg. Vandaag ga je van de streek de Pays Bask naar de Bearn in het Baskenland. De route is ca. 5h, 1100 meter hoogteverschil en je eindigt in de refuge van Arette waar je overnacht op basis van half pension.

Woensdag 21 juni, weer een korte dag, maar zeker een dag die je bij zult blijven. Vandaag krijg je een heftig stukje klimmen te verduren….
Na het ontbijt op weg. De route is ca. 5h, 1000 meter hoogteverschil en je eindigt in een gite in Lescun waar je overnacht op basis van half pension.

Donderdag 22 juni, na het ontbijt op weg. Ook dit is weer een mooi stukje lopen! De route is ca. 6h, 700 meter hoogteverschil en je eindigt in een gite in Borce of Etsaut waar je overnacht op basis van half pension.

Vrijdag 23 juni, na het vroege ontbijt op weg, want de route is lang. Vandaag loop je via een uitgehakt pad in de rotsen naar het eerste natuurpark met de originele naam Park Nacional. De route is ca. 8h, 1500 meter hoogteverschil en je eindigt in een hotel bij Gabas waar je overnacht op basis van logies en ontbijt.

GR10 nat park

Nationaal park

Zaterdag 24 juni na het ontbijt word je door het Bergtopper busje naar Pau gebracht, of een plaats naar keuze. Dit gaat uiteraard in overleg en tegen een eerlijke meerprijs.
Transavia vliegt van Bordeaux naar Amsterdam. De trein van Hendaye naar Biarittz kost ca. 6 euro en duurt 25 minuten, van Hendaye naar Pau kost ca. 20 euro en duurt 2 uur en 20 minuten.

 Algemeen

Er zijn 5 overnachting op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 1 overnachtingen op basis van logies en ontbijt. De eerste overnachting is op basis van logies. Je moet dus 2 keer uit eten, of zelf je eten koken…..
Er zijn 6 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is. De Bergtopper kan voor de eerste 2 lunches zorgen a 8 euro per lunch.