GR10 week6 wandelen in de Ariege

Van Couflens naar Plateau la Beille in 2017

Deze zesde GR10 week start vanuit Seix in de Ariege en eindigt in bij de barage. De laatste overnachting is in een hotel in Tarascon. Deze week blijf je in de groene Ariege. Ook deze week loop je weer mooie trajecten, vrij groen, dus vrij veel water. Hoogtepunten is de dag van Ustou naar Aulus, de omgeving bij refuge de Bassies en het vergane glorie dorpje Aulus les Bains.

refuge de Bassies

uitzicht naar Bassies

silicon sani Zaterdag 9 september kom je aan in Seix.
Je kunt met de bus naar Toulouse (met Eurolines),met de trein, of met het vliegtuig.
De KLM en Air France vliegen van Amsterdam naar Toulouse voor ca. 150 euro. (exclusief ruimbagage)
Easyjet vliegt van Amsterdam naar Toulouse voor ca. 100 euro. (exclusief ruimbagage)
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
priemerna dlzka penysu Pick-up door het par søger par I København Bergtopper busje in vaje z utežmi St.Girons. Vanaf Toulouse en Carcassonne kun je ook met de trein/bus naar St. Girons. Vanaf St. Girons brengen wij je naar de gite van de Bergtoppers.
Je slaapt die avond in een gite op basis van half pension en wordt geïnformeerd over de gang van zaken mbt. de komende week.

kari me i gjate ne bote Zondag 10 september, na het ontbijt word je weggebracht naar Couflens om te starten aan je wandeling. De route is ca. 4h00, 800 meter hoogteverschil en je eindigt in de gite van Bidous waar je overnacht op basis van half pension. Onderweg kun je nog een duik nemen in het zwembad. Deze dag wordt je bagage vervoerd naar de gite.

Maandag 11 september, vandaag na het ontbijt op weg voor de “koninginnenrit”. Het is een wandeldag van ca 5 uur en een hoogteverschil van 900 meter. Erg mooi! Je slaapt vanavond in de gite in Aulus op basis van half pension.

Dinsdag 12 september, na het ontbijt op weg. De route duurt ongeveer 6h00 en heeft een hoogteverschil van 1400 meter. Je overnacht in refuge de Bassies op basis van half pension.

Woensdag 13 september, na het ontbijt in de refuge ga je op weg. Je kunt ook nog een stukje richting de Pic lopen en daarna terugkeren. De route duurt ongeveer 4h00 en heeft een hoogteverschil van 600 meter. Je slaapt vanavond in de gite in Mounicou op basis van half pension.

GR10 Bassies

pauze vlak voor Bassies

Donderdag 14 september, na het ontbijt ga je op weg naar de zeer mooie gite in Goulier waar je overnacht op basis van half pension. De route is ca. 8 uur, 600 meter hoogteverschil.

Vrijdag 15 september, Vandaag is het een korte wandeldag. Na het ontbijt ga je op weg voor een makkelijk stuk.De route is ca. 4h30, 500 meter hoogteverschil en je eindigt in Siguer waar je overnacht in een nieuwe gite op basis van half pension.

Zaterdag 16 september, Vandaag de laatste wandeldag van de zesde GR10 week. Na het ontbijt vertrek je uit Siguer en ga je op weg. De route is ca. 9 uur, 1400 meter hoogteverschil. Na het beeindigen van de route wordt je naar Tarascon gebracht waar je de week afsluit in een hotel op basis van logies en ontbijt. Hier ontmoet je ook de groep voor de volgende week.

Zondag 17 september na het ontbijt kun je door het Bergtopper busje naar St.Girons gebracht worden.
Een andere plaats is ook mogelijk maar gaat in overleg en tegen een eerlijke meerpijs.
De KLM/Air France en Easyjet vliegt van Toulouse naar Amsterdam. Ryanair vliegt van Carcassonne naar Eindhoven

Algemeen

Er zijn 7 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 1 overnachting op basis van logies en ontbijt.
Je moet dus 1 keer uit eten….. Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is. De Bergtopper kan voor de eerste 2 lunches zorgen a 8 euro per lunch.