GR10 week 1 wandelen in de Pyreneeën, Pay Bask

Van Hendaye naar Col Bagarguiac in 2024

De GR10 week 1 gaat door de Pays Bask en kenmerkt zich doordat de Basken heel erg vriendelijk zijn en open staan voor wandelaars en toeristen. Het terrein is heuvelachtig, maar doordat je per dag meerdere colletjes beklimt en ook weer afdaalt ben je op het einde van de dag tocht best vermoeid! St. Jean de Port is een hele leuke plaats en de 3 kruizen boven Aïnho vond ik heel imponerend.

Zaterdag 15 juni kom je aan in het hotel van Hendaye waar je overnacht op basis van B&B

Hendaye GR10

Hendaye startpunt GR10

Hendaye is te bereiken met de trein vanuit Bordeaux in ca. 2h30 voor ca 35 euro (enkele reis). Je kunt met de bus naar Bordeaux (met Eurolines), met de trein, of met het vliegtuig.
De KLM en Air France vliegen van Amsterdam naar Bordeaux in ca. 2 uur tijd voor ca. 300 euro. (of minder als je vroeg boekt, geen ruimbagage) voor meer info bij “hoe te reizen“.
Niet zeker of Easyjet in juni 2024 rechtstreeks vliegt.

Zondag 16 juni, na het ontbijt in het hotel op weg voor de eerste GR10 etappe. De route is ca. 6h35, 300 meter hoogteverschil en je eindigt in de het hotel in Olhette waar je overnacht op basis van half pension.

Maandag 17 juni, na het ontbijt op weg voor de tweede etappe. De route is ca. 6h, 500 meter hoogteverschil en je eindigt in de chambre d’hote van Ainho waar je overnacht op basis van B&B. Er is een winkeltje en een restaurant in de buurt.

Dinsdag 18 juni, na het ontbijt op weg voor je derde etappe, je spierpijn heeft een hoogtepunt bereikt en met een beetje geluk loop je het er uit. De route is ca. 6h25, 600 meter hoogteverschil en je eindigt in een gite in Bidarry waar je overnacht op basis van B&B. Vandaag kom je langs de 3 kruizen….

GR10 week 1 Ainho - Bidarry

GR10 Ainho – Bidarry

Woensdag 19 juni, na het ontbijt op weg. De route is ca. 8h5, 900 meter hoogteverschil en je eindigt in het hotel van Baigorry waar je overnacht op basis van B&B. Vandaag loop je langs bijzondere afgronden, zonder dat het gevaarlijk is.

Donderdag 20 juni, na het ontbijt op weg. De route is ca. 6h15, 700 meter hoogteverschil en je eindigt in een hotel in St Jean Pied de Port waar je overnacht op basis van B&B. Een schitterend pelgrimsoord waar je de tijd krijgt om eens rond te neuzen. Of in de middag of na de ochtend.

Vrijdag 21 juni, na het ontbijt op weg. De route is ca. 6h, 800 meter hoogteverschil en je eindigt bij de gite Kaskoleta waar je overnacht op basis van half pension.

Zaterdag 22 juni, na het ontbijt op weg voor de laatste route deze week. De route is ca. 6h30, 500 meter hoogteverschil en je eindigt in een chalet op de Col Bagarguiac waar je overnacht op basis van logies.
Er is een restaurant waar je kunt dineren en ontbijten, verder is er ook een winkeltje waar je inkopen kunt doen zodat je zelf kunt koken in het chalet.
Het is ook mogelijk om in het hotel te overnachten.

Zondag 23 juni na het ontbijt kun je met een taxi naar St.Jean Pied de Port worden gebracht, indien dat nodig is.
De KLM/Air France vliegt naar Amsterdam vanuit Bordeaux.
De trein van Hendaye naar Biarittz kost ca. 8 euro en duurt 30 minuten, van Hendaye naar Pau kost ca. 25 euro en duurt ca 2 uur 30.

Algemeen

Er is 1 overnachting op basis van logies, er zijn 4 overnachting op basis van B&B en 2 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten). Je moet dus 6 keer uit eten, of zelf je eten koken…..
Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is.
De eerste overnachting in Hendaye regel je zelf.

Een overnachting op basis van ½ pension is met ontbijt en avondeten.
Een overnachting op basis van logies is zonder ontbijt en avondeten.
Bij sommige accommodaties kun je ook veganistisch eten, vegetarisch eten is vaak geen probleem.
Dit moet echter wel van tevoren doorgegeven worden aan Bergtoppers.

Boeken

Zijn er nog vragen/opmerkingen, stuur ons een mail!
Wil je boeken, vul dan het boekingsformulier in.
Wil je samen met iemand anders deze eerste GR10 week lopen met/zonder bagagevervoer, stuur ons dan een mail!