GR10 week4, de Centrale Pyreneeën en de Haut Garonne

Van Bareges naar Fos in 2017

Deze vierde GR10 week start in de Haut Pyrenees en eindigt op de grens van de Haut Garonne en de Ariege. Het zijn mooie wilde ruige stukken die je wandelt en je komt op 2500 meter. Afhankelijk van wat je gedaan hebt in week 3 is dit het hoogste punt van de GR10! Hoogtepunten zijn de col de Madamete en de beklimming van deze col, de meren in het park Neouville, en de stad Luchon.

col dastou week4 GR10

col dastou week4 GR10

cach lam nguc dep Zaterdag 26 augustus kom je aan in Luz Saint Sauveur waar je overnacht in een gite op basis van logies en ontbijt.
Je kunt met de bus naar Toulouse (met Eurolines),met de trein, of met het vliegtuig.
De KLM en Air France vliegen van Amsterdam naar Toulouse voor ca. 155 euro. (zonder ruimbagage)
Easyjet vliegt dit traject ook voor ca. 100 euro. (zonder ruimbagage)
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
par søger par I Næstved Pick-up door het cach lam to cau nho Bergtopper busje in come allungare il proprio pene Tarbes of lam the nao de to duog vat Lourdes.

Zondag 27 augustus, na het ontbijt word je naar Bareges gebracht waar de bijzondere wandeling start. Vandaag passeer je namelijk de Col de Madamete op ca. 2500 meter. Dit kan je hoogste punt zijn! De route is ca. 8h35, 1300 meter hoogteverschil en je eindigt in een refuge bij Lac de l’Oule waar je overnacht op basis van half pension.

Maandag 28 augustus, na het ontbijt op weg. Ook vandaag is weer een bijzonder mooie dag. De route is ca. 6h25, 1400 meter hoogteverschil en je eindigt in Vielle-Aure. Hier overnacht je in een mooi hotel op basis van logies en ontbijt.

Dinsdag 29 augustus, na het ontbijt ga je op weg en loop je via een eenvoudige wandeling naar Germ toe. De route is ca. 5h30, 700 meter hoogteverschil en je eindigt in een gite in Germ waar je overnacht op basis van half pension.

Woensdag 30 augustus, na het ontbijt op weg om meteen aan een heftige klim te beginnen. Misschien hoor je nog beren…..
De route is ca. 8h15, 1000 meter hoogteverschil en je eindigt in een refuge d’Espingo waar je overnacht op basis van half pension.

Donderdag 31 augustus, na het ontbijt op weg voor weer een schitterende dag met een prachtige bergwandeling. De route is ca. 6h30, 300 meter stijgen en 1600 meter dalen en je eindigt in een mooi hotel in Luchon waar je overnacht op basis van logies en ontbijt.

Vrijdag 1 september Vandaag kun je Luchon verkennen omdat de wandeling 2-3 uur duurt. Je stijgt ca. 600 meter en je eindigt in de gite d’Artigue waar je overnacht op basis van half pension.

Zaterdag 2 september, na het ontbijt op weg voor aan lange maar zeer mooie dag. De route is ca. 8h30, 800 meter klimmen en 1500 meter dalen. Je eindigt in Fos waar je in het hotel overnacht op basis van half pension.

GR10 Luchon

GR10 Luchon

Zondag 3 september na het ontbijt word je door het Bergtopper busje naar St.Gaudens gebracht, of een plaats naar keuze.
Een plaats naar keuze gaat in overleg en tegen een eerlijke meerprijs.
De KLM/Air France en ook Easyjet vliegt van Toulouse naar Amsterdam.

Algemeen

Er zijn 4 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Je moet dus 4 keer uit eten….. Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is. De Bergtopper kan voor de eerste 2 lunches zorgen a 8 euro per lunch.