GR10 week5 wandelen in de Haut Pyreneeën en de Ariege

Van Fos naar Couflens in 2017

Deze vijfde GR10 week start in de Haut Garonne en gaat al heel snel over naar de Ariege. Beide zijn nog Pyrenees Centrales. Het zijn mooie stukken die je hier wandelt en je komt op ca. 2200 meter. Hoogtepunten zijn de refuge d’etang d’araing, het etang d’ayes en het dorpje Seix.

GR10 riberot

vallee de riberot

Sie sucht Sie in Kiel Zaterdag 2 september kom je aan in Fos waar je overnacht in een hotel op basis van half pension.
Je kunt met de bus naar Toulouse (met Eurolines),met de trein, of met het vliegtuig.
De KLM en Air France vliegen van Amsterdam naar Toulouse voor ca. 150 euro. (exclusief ruimbagage)
Easyjet vliegt ook dit traject voor ca. 100 euro. (exclusief ruimbagage)
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
vrouw zoekt stel in Hardenberg Pick-up door het ujędrnienie biustu Bergtopper busje in par søger kvinde I Silkeborg St.Gaudens. Vanaf Toulouse kun je vrij gemakkelijk met de trein of bus naar St.Gaudens. Het kost ca. 16 euro en de snelste tijd is 54 minuten
Vanuit Pau is het iets duurder en het kost ook iets meer.
Je slaapt die avond in een hotel (half pension) in Fos.

Er sucht Sie in Hagen Zondag 3 september, na het ontbijt op weg. De route is ca. 7h30, 1600 meter klimmen en je eindigt in de refuge etang d’araing waar je overnacht op basis van half pension. Deze dag word je bagage vervoert naar de gite in Eylie.

Maandag 4 september, vandaag kun je lekker uitslapen en op weg gaan in de loop van de ochtend of zelfs na de lunch. Het is een wandeldag van ca 4 uur en na een klimmetje van 300 meter daal je af naar 1000 meter hoogte. Je slaapt vanavond in de gite Eylie op basis van half pension.

Dinsdag 5 september, na het ontbijt op weg. Je volgt de GR10 naar de parkeerplaats bij Pucelle. Vanaf hier word je terug gebracht naar de gite Eylie waar je overnacht op basis van half pension. De route duurt ongeveer 6 uur en heeft een hoogteverschil van ca. 800 meter. De overnachting is weer op basis van half pension.

Woensdag 6 september, na het ontbijt wordt je afgezet bij de parkeerplaats Pucelle waar je gister gestopt bent. De route is ca. 5h, 800 meter hoogteverschil en je eindigt bij een schitterende plek waar de auberge zich ook bevindt. Hier kun je nog naar een mooie waterval lopen in ca. 3 uur (heen en terug). Je overnacht weer op basis van half pension.

Donderdag 7 september, na het ontbijt start je aan een schitterende wandeling. De route is ca. 7h, 900 meter stijgen en 1000 meter dalen en je eindigt bij de Bergtoppers. Hier slaap je in de gite op basis van half pension.

GR10 ayes

etang dáyes

Vrijdag 8 september, vandaag heb je de keuze om lekker lang te lummelen bij de Bergtoppers of na het ontbijt op weg te gaan naar Seix en daar de boel te verkennen. Seix heeft meerdere winkels en je kunt er geld trekken. De route is ca. 3h, 600 meter dalen, maar je kunt er nog een stuk aan vast knopen. Je overnacht in de auberge op basis van half pension.

Zaterdag 9 september, vandaag is er weer een wat langere dag. Je loopt via het paradijs naar bijna 2000 meter en daalt via Col de Pause af naar Couflens. Je kunt na het ontbijt met de auto een stukje op weg worden gebracht, indien gewenst. De route is bijna 9 uur, 1400 meter stijgen en 1200 meter dalen. Je overnacht in de gite van de Bergtoppers op basis van half pension.

Zondag 10 september na het ontbijt word je door het Bergtopper busje naar St.Girons gebracht, of je gaat verder met week6.
De KLM/Air France en ook Easyjet vliegt van Toulouse naar Amsterdam.

Algemeen

Alle overnachtingen zijn op basis van half pension (ontbijt en avondeten). Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is. De Bergtopper kan voor de eerste lunch zorgen a 8 euro per lunch en de accommodaties kunnen voor de andere lunches zorgen.

Lees ook de ervaringen van Jeanne en Arnold.