GR10 week8 wandelen in de Oostelijke Pyreneeen

Van Py naar Banyuls sur Mer in 2022

De GR10 week 8 start vanuit Py in de Pyrenees Orientales en eindigt in Banyuls sus Mer waar je het GR10 avontuur afsluit. Ook deze laatste week zijn er nog mooie trajecten waarbij je de Canigu, de hoogste berg aan de GR10, nog kunt beklimmen. Hoogtepunten zijn de wandelingen langs de Canigou en natuurlijk het moment dat je zicht hebt op de Middellandse zee. Daarnaast is de binnenkomst van Banyuls sur Mer natuurlijk een emotioneel hoogtepunt.

GR10 Banyuls

Banyuls eindpunt GR10

Zaterdag 24 september kom je aan in Py.
Er is een mogelijkheid om te vliegen naar Carcassonne met Ryanair. Je vliegt dan van Brussel naar Caracassonne vanaf 100 euro per persoon.
Je kunt ook met de trein naar Perpignan gaan.
Vanuit Perpignan is er een goede verbinding naar Prades.
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
Je slaapt die avond in een auberge op basis van 1/2 pension waar je de anderen ontmoet.

Zondag 25 september, je start aan de wandeling van 5h45, waarbij je ca 700 meter hoogteverschil overbrugt. Je overnacht in een refuge op basis van half pension.

Maandag 26 september, na het ontbijt ga je op weg naar een andere refuge. De route is ca. 6h15 uur, 700 meter hoogteverschil. Je overnacht op basis van half pension. Vandaag kun je de wandeling bekronen met een klim naar de Pic de Canigou. Een beklimming die door alle Catalanen gedaan wordt of zou moeten worden.

Dinsdag 27 september, vandaag na het ontbijt op weg naar het hotel in Arles sur Tech. Het is een etappe van ca. 7 uur en je overnacht in een hotel op basis van logies en ontbijt. De vraag is even of het hotel open is.

Woensdag 28 september, vanuit Arles word je na het ontbijt met de taxi naar montalba d’amelie gebracht. Vandaar loop je terug naar Arles. De route duurt ongeveer 5 uur en voert je door een bosrijk gebied.

Donderdag 29 september, vandaag is de wandeldag ca. 5 uur en 700 meter hoogteverschil. Je eindigt in een hotel waar je overnacht op basis van half pension. Eerst word je weer met de taxi naar Amelie gebracht. Ook hier is de vraag of het hotel open is.

GR10 week 8 Banyuls GR10

Eindpunt van de GR10

Vrijdag 30 september, na het ontbijt ga je op weg. De route is ca. 7 uur met een hoogteverschil van 900 meter. Vandaag heb je al zicht op de Middellandse zee. Je slaapt in de gite van Ouillat waar je overnacht op basis van half pension.

Zaterdag 1 oktober, de laatste wandeldag van de week en van de GR10! Het is een wandeling van ca. 7 uur waarbij je steeds zicht hebt op de Middellandse zee. Eenmaal aangekomen in Banyuls wachten de terrasjes uitnodigend op je.  Je slaapt vanavond in een hotel op basis van logies en ontbijt omdat er genoeg (vis)restaurants zijn om je honger te stillen.

Zondag 2 oktober na het ontbijt kun je met het OV overal naar toe.

Algemeen

Er zijn 5 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Je moet dus 2 keer uit eten…..
Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is.
De accommodaties kunnen voor de lunches zorgen.

Een overnachting op basis van ½ pension is met ontbijt en avondeten.
Een overnachting op basis van logies is zonder ontbijt en avondeten.
Bij sommige accommodaties kun je ook veganistisch eten, vegetarisch eten is vaak geen probleem.
Dit moet echter wel van tevoren doorgegeven worden aan Bergtoppers.

Boeken

Zijn er nog vragen/opmerkingen, stuur ons een mail!
Wil je boeken, vul dan het boekingsformulier in.
Wil je samen met iemand deze laatste week van de GR10 lopen met/zonder bagagevervoer, stuur ons dan een mail!