GR10 week8 wandelen in de Oostelijke Pyreneeen

Van Py naar Banyuls sur Mer in 2017

Deze achtste GR10 week start vanuit Py in de Pyrenees Orintales en eindigt in Banyuls sus Mer waar je het GR10 avontuur afsluit. Ook deze laatste week zijn er nog mooie trajecten waarbij je de Canigu, de hoogste berg aan de GR10, nog kunt beklimmen. Hoogtepunten zijn de wandelingen langs de Canigou en natuurlijk het moment dat je zicht hebt op de Middellandse zee. Daarnaast is de binnenkomst van Banyuls sur Mer natuurlijk een emotioneel hoogtepunt.

GR10 Banyuls

Banyuls eindpunt GR10

par söker par i Halmstad Zaterdag 23 september kom je aan in Py.
Er is een mogelijkheid om te vliegen naar Carcassonne met Ryanair. Je vliegt dan van Eindhoven naar Caracassonne voor ca. 85 euro per persoon.
Je kunt ook met de trein naar Perpignan gaan.
Vanuit Perpignan is er een goede verbinding naar Prades.
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
alongador peniano Pick-up door het mand søger kvinde I Helsingør Bergtopper busje in horsepower xxl pills Prades. Je slaapt die avond in een gite op basis van logies en ontbijt waar je de anderen ontmoet.

Paar sucht Ihn in Bottrop Zondag 24 september, je start aan de wandeling van 5h45, waarbij je ca 700 meter hoogtverschil overbrugt. Je overnacht in een refuge op basis van half pension.

Maandag 25 september, na het ontbijt ga je op weg naar een andere refuge. De route is ca. 6h15 uur, 700 meter hoogteverschil. Je overnacht op basis van half pension. Vandaag kun je de wandeling bekronen met een klim naar de Pic de Canigou. Een beklimming die door alle Catalanen gedaan wordt of zou moeten worden.

Dinsdag 26 september, vandaag na het ontbijt op weg naar Arles sur Tech. Het is een etappe van ca. 7 uur en je overnacht in een hotel op basis van logies en ontbtijt.

Woensdag 27 september, vanuit Arles ga je na het ontbijt weer op weg. De route duurt ongeveer 4 uur en voert je door een bosrijk gebied. Je overnacht in een eco-gite op basis van half pension.

Donderdag 28 september, vandaag is de wandeldag ca. 6 uur en 700 meter hoogteverschil. Je eindigt in een hotel waar je overnacht op basis van half pension.

Banyuls GR10

Eindpunt van de GR10

Vrijdag 29 september, na het ontbijt ga je op weg. De route is ca. 7 uur met een hoogteverschil van 900 meter. Vandaag heb je al zicht op de Middellandse zee. Je slaapt in de gite van Ouillat waar je overnacht op basis van half pension.

Zaterdag 30 september, de laatste wandeldag van de week en van de GR10! Het is een wandeling van ca. 7 uur waarbij je steeds zicht hebt op de Middellandse zee. Eenmaal aangekomen in Banyuls wachten de terrasjes uitnodigend op je. Indien je de hele GR10 gedaan hebt met de Bergtoppers wacht er een leuke verrassing op je. Je slaapt vanavond in een hotel op basis van logies en ontbijt omdat er genoeg (vis)restaurants zijn om je honger te stillen.

Zondag 1 oktober na het ontbijt word je door het Bergtopper busje naar Prades of Perpignan gebracht.


 

Algemeen

Er zijn 5 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Je moet dus 3 keer uit eten…..
Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is.
De Bergtopper kan voor de eerste lunch zorgen a 8 euro per lunch en de accommodaties kunnen de andere lunches verzorgen.