GR10 week8 wandelen in de Oostelijke Pyreneeen

Van Py naar Banyuls sur Mer in 2019

De GR10 week 8 start vanuit Py in de Pyrenees Orientales en eindigt in Banyuls sus Mer waar je het GR10 avontuur afsluit. Ook deze laatste week zijn er nog mooie trajecten waarbij je de Canigu, de hoogste berg aan de GR10, nog kunt beklimmen. Hoogtepunten zijn de wandelingen langs de Canigou en natuurlijk het moment dat je zicht hebt op de Middellandse zee. Daarnaast is de binnenkomst van Banyuls sur Mer natuurlijk een emotioneel hoogtepunt.

GR10 Banyuls

Banyuls eindpunt GR10

source Zaterdag 28 september kom je aan in Py.
Er is een mogelijkheid om te vliegen naar Carcassonne met Ryanair. Je vliegt dan van Brussel naar Caracassonne vanaf 20 euro per persoon.
Je kunt ook met de trein naar Perpignan gaan.
Vanuit Perpignan is er een goede verbinding naar Prades.
Kijk voor meer info bij “hoe te reizen“.
uomo cerca uomo Cagliari Pick-up door het uomo cerca donna Padova Bergtopper busje in uomo cerca donna Pavia Prades. Je slaapt die avond in een hotel op basis van 1/2 pension waar je de anderen ontmoet.

donna cerca uomo Reggio nellEmilia Zondag 29 september, je start aan de wandeling van 5h45, waarbij je ca 700 meter hoogtverschil overbrugt. Je overnacht in een refuge op basis van half pension.

Maandag 30 september, na het ontbijt ga je op weg naar een andere refuge. De route is ca. 6h15 uur, 700 meter hoogteverschil. Je overnacht op basis van half pension. Vandaag kun je de wandeling bekronen met een klim naar de Pic de Canigou. Een beklimming die door alle Catalanen gedaan wordt of zou moeten worden.

Dinsdag 1 oktober, vandaag na het ontbijt op weg naar Arles sur Tech. Het is een etappe van ca. 7 uur en je overnacht in een hotel op basis van logies en ontbtijt.

Woensdag 2 oktober, vanuit Arles ga je na het ontbijt weer op weg. De route duurt ongeveer 4 uur en voert je door een bosrijk gebied. Je overnacht in een eco-gite op basis van half pension.

Donderdag 3 oktober, vandaag is de wandeldag ca. 6 uur en 700 meter hoogteverschil. Je eindigt in een hotel waar je overnacht op basis van half pension.

GR10 week 8 Banyuls GR10

Eindpunt van de GR10

Vrijdag 4 oktober, na het ontbijt ga je op weg. De route is ca. 7 uur met een hoogteverschil van 900 meter. Vandaag heb je al zicht op de Middellandse zee. Je slaapt in de gite van Ouillat waar je overnacht op basis van half pension.

Zaterdag 5 oktober, de laatste wandeldag van de week en van de GR10! Het is een wandeling van ca. 7 uur waarbij je steeds zicht hebt op de Middellandse zee. Eenmaal aangekomen in Banyuls wachten de terrasjes uitnodigend op je. Indien je de hele GR10 gedaan hebt met de Bergtoppers wacht er een leuke verrassing op je. Je slaapt vanavond in een hotel op basis van logies en ontbijt omdat er genoeg (vis)restaurants zijn om je honger te stillen.

Zondag 6 oktober na het ontbijt word je door het Bergtopper busje naar Prades of Perpignan gebracht.
 

 

 

Algemeen

Er zijn 6 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en avondeten) en 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Je moet dus 2 keer uit eten…..
Er zijn 7 wandeldagen in deze week waarvoor een lunch nodig is.
De Bergtopper kan voor de eerste lunch zorgen a 8 euro 50 per lunch bij de groepsreis en de accommodaties kunnen de andere lunches verzorgen.

Boeken

Zijn er nog vragen/opmerkingen, stuur ons een mail!
Wil je boeken, vul dan het boekingsformulier in.
Wil je samen met iemand deze laatste week van de GR10 lopen met/zonder bagagevervoer, stuur ons dan een mail!