Individueel wandelen in de Pyreneeën, 1-daagse wandelingen

Algemeen
Alle wandelingen kunnen zonder begeleiding worden uitgevoerd tenzij anders is vermeld.
Let altijd op de weersvoorspellingen. Sommige wandelingen kunnen niet met mist gedaan worden!
Alle wandelingen die je bij de Bergtoppers loopt, zijn dit jaar voorgelopen door de Bergtoppers, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Verkenningstocht door de omgeving

Schapen in Seix

Schapen in Seix

De wandeling start in het dorpje Seix.
Vandaar loop je via een klein weggetje naar Oust. Je passeert het Hotel de la Poste en je steekt de rivier de Garbet over. Deze volg je een stukje stroomafwaarts waarna je in Vic d’Oust aankomt.
Hier staat nog een oude kerk uit de 11e eeuw die op sommige dagen open is ter bezichtiging.
Vandaar loop je door naar Soueix waar je kunt lunchen.
Het is ook mogelijk om in het restaurant de Parroquet te lunchen.

Na de lunch loop je een stukje langs de rivier de Salat om vervolgens richting Cos de Begerac te gaan. Daar ga je een zandpad op en begint aan een klim van 50 meter. Deze klim wordt beloond je met een mooi uitzicht op Seix.
Via een ander pad daal je af naar Seix, waar je de dag kunnen afsluiten op het terras.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde in Seix
Ca. 4 uur lopen, 50 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Beklimming van een kleine berg

Individueel Cos

Rondje Cos met een ezel

Deze wandeling start vanuit het dorpje Seix.
Je loopt eerst eerst een stukje door het dorpje en en daarna richting Esbints. Vlak na de brug over de esbints komje uit bij een kleine parkeerplasts.
Je begint hier met een mooie geleidelijke klim over een vriendelijk pad door een mooi bos. Tijdens de klim kom je bordjes tegen zoals “Des musiciens organizes” of “Halte la” die iets zeggen over de omgeving, of dat je rust moet nemen op een bankje. Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens de klim!

Na een uur of 2 bereik je de top met een mooi uitzicht op de Mont Valier en wat andere pieken. Dit is heel goed aangegeven op een bord. Er staan hier tevens enkele tafels zodat het een ideale plek is om te lunchen.
Na de lunch kan je via een ander pad afdalen waarbij je ook weer bordjes tegenkomen met nummers die verwijzen naar bepaalde betekenissen.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde in Seix
Ca. 4-5 uur lopen, 500 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Van Salau (860 meter) naar Cirque d’Anglade (1499) en terug

Individueel Anglade

Cirque dÁnglade

Je begint de wandeling bij de Auberge Les Myrtilles. Hier loop je via de weg op weg naar de mijnen.
Na ongeveer een uur lopen kom je aan bij de restanten van wolfraammijnen. Tegenwoordig zijn deze niet meer in bedrijf, maar vroeger werkten er veel mensen uit Salau. Wolfraam wordt gebruikt voor gloeidraad in een lamp of voor boortjes in een boormachine.
Bij de mijnen kun je een kleine stop maken om even op adem te komen. Wellicht dat er in de toekomst een Frans buitensport bedrijf zijn intrek neemt in de mijngebouwen.
Na de stop klimmen je weer door naar boven. Het is een lange, stevige klim van ca. 250 meter die niet moeilijk is, maar wel vermoeiend. Tijdens de klim zie je de resultaten van de mijnen tussen de bomen door. Kijk ook eens om je heen om van de omgeving te genieten.

Na een klein uurtje klimmen is de beloning daar en komen we aan in de Cirque d’Anglade. Een indrukwekkend keteldal met een bijna ovale vorm met een schitterende waterval. Opvallend hier is dat de stroom water eindigt in een stil staande poel…..
Dit is een mooie plek om te lunchen en om wat pauze nemen.
Het is mogelijk om een stukje te klimmen, maar doe hier niet te gek. Wellicht dat je Isards (Pyreneese gems) ziet, want er zijn er zo’n 500.
Via dezelfde weg daal je weer af naar de mijnen.
Vanaf de mijnen ga je door het bos terug naar Salau waar je weer uitkomt bij de Auberge. Misschien is het terras open en kun je hier wat drinken.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde auberge les myrtilles in Salau
Ca. 4 uur lopen, 600 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Individueel Subera

wandeling naar Subera

Wandeling naar het chateau

Vanuit Seix ga je op weg en loop je stroomopwaarts langs de rivier de Salat, richting de kayak-basis. Nadat je de brug bent overgestoken volg je een onverharde weg om in een dorpje uit te komen dat alleen bewoond is in de zomer. Hier ga je het bos in om via mooie kleine wandelpaadjes uit te komen bij het Chateau. Dit is een mooi uitzichtpunt over de omgeving en tevens een leuke plek om te lunchen.

Na de lunch daal je een deel langs dezelfde weg af om vervolgens naar een ander dorpje te lopen. Hier daal je verder via een leuke landweg om vervolgend weer in Seix uit te komen.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde in Seix
Ca. 5 uur lopen, 700 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Rondwandeling vanaf Aulus naar Cascade d’Ars

Alus les Bains

waterval bij Aulus les Bains

Deze wandeling start in Aulus les Bains. Je gaat op weg naar de Cascade via een onverhard pad. Het begin is gemakkelijk, maar je merkt toch wel dat je omhoog gaat. Na ruim een uur lopen steek je een riviertje over en wordt het brede pad een klein paadje. Al snel krijg je uitzicht op een waterval die eigenlijk uit 2 delen bestaat. Dit is een hele bijzondere waterval.
Als je doorloopt kom je uiteindelijk boven de waterval terecht. Je steekt hier een klein stroompje over via een bruggetje en als je je dan bedenkt dat dit kleine stroompje leidt tot zo’n imposante waterval!
Nadat je het bruggetje bent overgestoken klim je nog een stukje verder om vervolgens weer te gaan afdalen.
Na enige tijd kom je uit bij het meer Guzet. Een rond meer waar je ook een stop kunt nemen. Na het meer daal je verder af om uiteindelijk weer bij het beginpunt van de wandeling te komen.
Deze rondtour is er 1 die je niet kunt missen……., dus laat je verrassen!

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde: gite in Aulus
Ca. 7 uur lopen, 700 tot 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Wandeling van de Riberot naar de Bergtoppers

Indivdueel Ayes

Etang dÁyes

Met de auto ga je op weg naar de Riberot, waar de wandeling start. Het kan ook zijn dat je door de Bergtopper naar het beginpunt van de wandeling wordt gebracht of dat je hebt overnacht in de auberge bij de Riberot. Het is in ieder geval een schitterende plek met een prachtig uitzicht…..
Je loopt hier de GR10 richting de Cap en begint met een pittige klim. Onderweg kom je nog een cabane tegen die je kunt gebruiken om in te schuilen of te overnachten.
Na de klim wordt het makkelijker en via koeien, schapen en paarden bereik je een schitterend meer om te lunchen. Ik heb er wel eens mensen zien zwemmen.
Hierna is het nog 3 uur wandelen tot de Bergtoppers.
Afhankelijk van de periode kun je Isards tegenkomen (voorjaar) of frambozen (najaar) plukken.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start bij de riberot en einde bij de Bergtoppers
Ca. 7 uur lopen, 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Vanaf de Col de la Core (1395 meter) naar Etang d’Ayes (1860 meter)
retour via dezelfde route Col

wandelen met kinderen

dag 1 Mul en Dreu programma

Vandaag start je op de col de la core op 1395 meter. Deze col zit regelmatig in de Tour de France. Je begint meteen al met 100 heftige hoogte meters over het gras, daarna ga je het bos in en kun je weer een beetje bijkomen. Geleidelijk kom je weer boven de boomgrens uit en wordt het een stukje heftiger. Na ruim een uur lopen zie je aan de rechterkant het Etang de Bethmale verschijnen, je kijkt hier op uit. Dit meer is ook bereikbaar met de auto.
Hierna kom je uit bij col de auedole en loop je verder via de GR10. Een half uurtje later ben je bij Etang dÁyes. Dit is naar mijn idee 1 van de mooiste meertje van de Pyreneeën en een schitterende plek om te gaan lunchen en eventueel te gaan zwemmen.
Na de lunch loop je via dezelfde route weer terug. Je kunt nog even een kijkje nemen bij de cabane die net onder de col de auedole styaat.
Al met al duurt deze hele mooie wandeling ca. 5 uur. (heen en terug)

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde Col de la Core
Ca. 5 uur lopen, 400 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Rondtour bij de Cirque de Cagateille

Hilette

Etang de la Hilette

Dit is zeer waarschijnlijk de laatste dag van de Tour de Balade, waarbij je de week afsluit met een mooie rondwandeling. Je kunt er ook voor kiezen om naar het mooie bergmeer Etang de la Hilette te lopen en dan weer terug te gaan.
Vanaf de parkeerplaats ga je op weg en al snel kom je uit bij het cirkelvormige dal de Cirque de Cagateille. Van meerdere kanten komen watervallen tevoorschijn uit de bergen.
Je waant je in klein Canada.
Na dit dal klim je verder omhoog via een soort trappen. Zodra je boven de boomgrens bent loop je verder via een rotsplateau. Een uur verder kun je gebruik maken van kabeltjes. Al snel ben je dan bij het eerste bergmeer.
Na dit meer heb je de keuze, dezelfde weg terug of nog verder omhoog om langs een tweede meeer, Etang de Alet, te lopen. Uiteindelijk komen beiden paden weer terecht bij de parkeerplaats…..
Vandaag bereik je bijna de magische grens van 2000 meter.
Waargenomen Flora door Hannie tijdens deze wandeling in 2008

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde: Parkeerplaats Cagateille
Ca. 7 uur lopen, 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie
Niet lopen in de mist

Van Seix (500 meter) naar Cominac (750 meter)

Individueel Seix-Cominac

Van Seix naar Cominac

Deze wandeldag start in Seix.
Je wandelt door het pittoreske Seix en steekt de rivier de Esbints over. Daarna begin je rustig te klimmen naar een vakantie dorp.
Hier pak je de wandelroute GRPays op waarna je onder meer een mooi uitzicht hebt op het bergdorpje Sentenac d’Oust. Je loopt een groot deel van de tijd door een bos waarbij je af en toe wat dorpjes passeert.
Na ca. 3 uur wandelen kom je uit in Soueix waar je een lekker kopje koffie kunt nemen of zelfs een dagmenu voor een aantrekkelijke prijs. Uiteraard inclusief wijn.
Vervolgens loop je door om weer te gaan klimmen naar een mooi gelegen plateau.
Hierna is het nog een klein uurtje naar de gîte van Cominac.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Seix, einde Cominac
Ca. 5 uur lopen, 200 meter hoogteverschil
Een rustige wandeling, geschikt voor iedereen

Individueel Cominac - Aulus

Van Cominac naar Aulus

Van Cominac (750 meter) naar Aulus (750 meter)

Dit is een echte bergwandeling die je gaat maken vandaag!
Je begint met een lekker klimmetje waarbij je in het voorjaar orchideeën tegen kunt komen en misschien vossen zult zien. Daarna loop je een prettig stukje over een onverharde weg, waarna je weer stevig gaat klimmen naar een paar leuke colletjes.
Onderweg kom je wat zwerfkeien tegen en heb je schitterende uitzichten……, misschien zie je zelfs nog parapenters.
Boven aangekomen is het heerlijk om te lunchen.
Hierna loop je via het bos weer verder en na enige tijd ga je dalen naar Aulus les Bains.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Cominac, einde Aulus
Ca. 6 uur lopen, 800 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Aulus les Bains

waterval bij Aulus les Bains

Rondwandeling vanaf Aulus naar Cascade d’Ars

Vanaf de gite of het hotel kun je een mooie wandeling maken naar de cascade dÁrs.
Uiteraard kun je ook gewoon een rustdag nemen en je tijd doorbengen met luieren. De waterval is echter wel de moeite waard…..

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde: gite of hotel in Aulus
Ca. 3 uur lopen, 700 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Van Aulus (750 meter) naar Bidous (750 meter)

Individueel Aulus Bidous

Van Aulus naar Bidous

Vandaag is een hele mooie tocht, voor sommigen is dit de “Koninginnenrit”.
Je begint via de GRP/GR10 te klimmen naar een mooi waterval waarna je uitkomt bij een heel mooi keteldal. Dit moet je ervaren om te geloven……
Hierna klim je door naar het wintersportgebied “Guzet Neige”, een mooie plek om te lunchen.
Van de Tour de montagne is dit het hoogste punt, namelijk 1650 meter.
Vervolgens loop je door op smalle paadjes om langzaam weer te gaan dalen richting St.Lizier d”Ustou en Bidous.
Het laatste stukje is weer door een mooi bosachtig gebied met vriendelijke afdalingen.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Aulus, einde Bidous
Ca. 5 tot 6 uur lopen, 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Cirque de Cagateille

Cirque de Cagateille

Van Bidous (750 meter) naar Rouze (950 meter)

Vandaag heb je de mogelijkheid om het wat rustiger aan te doen. Je kunt lekker uitslapen en daarna de GR10 etappe nemen die ongeveer 3 tot 4 uur duurt, waarbij er genoeg mooie plekken zijn om te lunchen.
Je kunt ook beginnen met een ochtend wandeling naar de Cirque de Cagateille (3-4 uur heen en terug) waar je terechtkomt in een cirkelvormig dal met heel veel watervallen.
Je waant je in klein Canada. Aan jou de keus.
Vanaf Bidous naar Rouze kom je nog een kleine supermarkt tegen en een zwembad die meestal pas in de middag open gaat en je nog een verfrissende duik kan nemen!

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Bidous, einde Rouze
Ca. 4 uur lopen, 800 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Rondtour bij Bidous

Hilette

Etang de la Hilette

Indien je de luxe tour de Montagne loopt, dan is dit de laatste dag, waarbij je de week afsluit met een mooie rondwandeling.
Vanaf Bidous gaan je op weg naar de Cirque de Cagateille en zul je uitkomen in een cirkelvormig dal met heel veel watervallen.
Je waant je in klein Canada.
Daarna kun je nog 2 bergmeren aandoen, waarbij je de mogelijkheid hebt om er een verfrissende duik in te nemen.
Vandaag bereik je bijna de magische grens van 2000 meter.
Waargenomen Flora door Hannie tijdens deze wandeling in 2008

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Bidous, einde Bidous
Ca. 7 uur lopen, 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie
Niet lopen in de mist

Van Rouze (950 meter) naar Moulin Lauga (700 meter)

Individueel Rouze

Van Rouze naar Moulin Lauga

Vandaag is de laatste dag van de Tour de Montagne en zeker ook één van de interessantste dagen.
Na het ontbijt bij de geitenkaasboerderij Rouze daal je af door het bos naar het dorpje Couflens. Hier klim je via de weg en wat short cuts naar de Col de Pause, het hoogste punt van vandaag.
Vanaf de Col verlaat je de GR10 en daal je via een oud pad af naar de vallei van de Estours. Bij een mooie waterval zal de lunch je prima smaken!
Hierna daal je verder af langs de Estours waarbij je soms een keer door de rivier zal moeten. Uiteindelijk kom je uit bij de Salat en weer in de bewoonde wereld.
Hier staat je auto klaar om af te sluiten bij de auberge in Seix. Heb je geen auto dan loop je door naar Seix om af te sluiten bij de auberge daar.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Rouze, einde Moulin Lauga/Seix
Ca. 7-8 uur lopen, 800 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Vanaf de Parkeerplaats bij Pucelle naar de Riberot

GR10 riberot

vallee de riberot

Vanaf de Parkeerplaats ga je via de Tour de Biros op weg naar de GR10. In een prachtig dal kom je uit op de GR10 en begint geleidelijk te klimmen. Eerst door het bos en later boven de boomgrens passeer je nog een mooie cabane. Deze cabane wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars om in te slapen. Nog een paar honderd meter doorklimmen en je bent bij de Col de la Serre du Cot ruim boven de 1800 meter. Vanaf hier ga je weer dalen via een wijde lus van de GR10. Het laatste stukje dalen is behoorlijk steil, maar je komt uit bij een heel mooi plekje aan de rivier de Riberot.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Pucelle einde auberge Mont Valier
Ca. 5 uur lopen, 900 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Van de Riberot (900 meter) naar Estagnous (2245 meter)

Individueel of groep

Refuge Estagnous

Met de auto rijd je naar de Riberot toe of je hebt al overnacht bij de auberge zodat je meteen kunt starten. Vanaf de Riberot begin je aan een mooi wandeling naar de bemande Franse hut Estagnous. Na een goed uur lopen bereik je een mooie waterval, een ideale plek voor de eerste pauze.
Vanaf hier klim je verder naar boven. Het wordt nu iets steiler. Na een stevig uurtje klimmen bereik je een onbemande hut. Hier is het heerlijk lunchen met een schitterend uitzicht als of je op het dak van de wereld zit.
Nu is het nog een uur klimmen naar de hut. Gelukkig kun je bij de hut een heerlijk drankje nemen en een lekkere douche…..
Waargenomen Flora door Hannie tijdens deze wandeling in 2008

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Riberot, einde Estagnous
Ca. 4 uur lopen, 1300 meter hoogteverschil
Geschikt voor mensen met een goede conditie of mensen die ingelopen zijn

Individueel of groep

2838 meter, top Mont Valier

Beklimming van de Mont Valier (2838 meter)

Vandaag kun je de Mont Valier beklimmen!
Na het ontbijt bij de refuge ga je op weg. Na ca. anderhalf uur kom je uit op een soort zadel. Vanaf hier is het nog 3 kwartier naar de echte top.
Zodra je op de top bent, hebben je het hoogste punt van de Haut Couserans bereikt, namelijk 2838 meter!
Hierna daal je weer af naar de refuge. Je zou hier kunnen lunchen of een lunchpakket regelen.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Estagnous, einde Estagnous
Ca. 4,5 uur lopen, 600 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Wandeling van de Bergtoppers naar Seix

Individueel Berg - Seix

Van Bergtoppers naar Seix

Vandaag heb je een rustige wandeldag. Na het ontbijt ga je op weg richting de GR10. Je loopt door de vallei van de Artigue en kruist de GR10. Via kleine paadjes en een mooi bos daal je af naar de gite van Esbints. Hier vindt je varkens, kippen, ezels, paarden en misschien nog veel meer!
Na een kleine pauze daal je verder via een onverhard/verhard pad en je kunt deze weg helemaal aflopen om uit te komen in Seix. Een andere mogelijkheid is om de GR10 te volgen tot bij Camp Peyret. Je kunt nu nog een stapje maken naar de Cos heuvel om uiteindelijk via de rivier de Salat aan te komen in Seix.

 

Opmerkingen

Meenemen lunch van de Bergtoppers
Start Bergtoppers, einde bij Seix
Ca. 2 tot 5 uur lopen, 400 meter dalen en 100 meter stijgen (300 meter extra is optioneel)
Geschikt voor iedereen

Individueel paradijs

Uitzicht vanuit het paradijs

Vanaf de col de pause (1527 meter) naar het paradijs en terug via de GR10

Laat je verassen tijdens deze rondtour! Sommige mensen vinden dit het paradijs.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start Col de Pause, einde Col de Pause
Ca. 5 uur lopen, 1000 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Wandeling van Couflens terug naar Seix

Individueel Couflens naar Seix

Van Couflens naar Seix

Vanuit Seix wordt je naar Couflens gebracht, waar de wandeling start. Vanaf hier klim je naar de Col de Pause toe. Onderweg kom je langs wat leuke huizen met onder andere hele mooie stokrozen.
Na 2 tot 3 uur klimmen bereik je Col de Pause. Een mooie plek voor een eerste, tweede of derde pauze.
Via een oud pad daal je af naar de vallei van de Estours. Je komt daar bij een schitterende waterval en een hutje van de ONF.
Bij mooi weer is dit een goede plek om te lunchen.
Na de lunch daal je verder af en kom je uiteindelijk uit bij de Salat en vervolgens weer in de bewoonde wereld. Vanaf hier is het nog een klein uurtje naar Seix.
Waargenomen Flora door Hannie tijdens deze wandeling in 2008

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start in Couflens en einde in Seix
Ca. 6-7 uur lopen, 800 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Wandeling van Esbints naar Aunac

Na het ontbijt in de gite ga je op weg. via de GR10 loop je langs een verharde weg verder naar beneden. Lekker inlopen. Na een uurtje bereik je een parkeerplaatsje waar er weer 2 mogelijkheden zijn. Of direct naar de gite of via een klimmetje naar een heuvel met een mooi uitzicht op de omgeving. Je hebt dan een mooi zicht op de Mont Valier waar je later deze week nog kunt komen. Uiteraard een hele mooie plek om te lunchen. Zie ook de beklimming van een kleine berg

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start in Esbints en einde in Aunac
Ca. 2 tot 5 uur lopen, 300 meter tot 500 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen

Vanaf de Col naar de Riberot

Vanaf de Col gaan we op weg via de GR10 naar Col d’Auedole via een mooi ruig pad. Onderweg komen we in ieder geval frambozen en waarschijnlijk Isards tegen.
Na anderhalf uur lopen bereiken we een cabane, waar maximaal 5 personen kunnen slapen.
We lopen nog een half uurtje door en bereiken dan een heel mooi meer, Etang d’Ayes.

Indivdueel wandelen

Etang dÁyes

Hier is het heerlijk toeven en verdient zeker een rustpauze. Eventueel kan er gezwommen worden…..
Na een uurtje lopen bereiken we een volgende cabane waar tevens de valei van de riberot aangegeven is. Hier beginnen we met de afdaling naar de Riberot. Dit is het eindpunt. Je kunt hier heerlijk zitten bij de rivier de Riberot en hebt een mooi uitzicht op het Mont Valier massief. Ook kun je nog een uurtje stroomopwaarts lopen om uit te komen bij een schitterende waterval.

Opmerkingen

Start vanaf de Col, einde bij de Riberot
Ca. 6 uur lopen, 900 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen
De route kan uitgebreid worden

Vanaf de Col de la Core (1395 meter) naar Etang d’Ayes (1860 meter)
retour via Etang de Bethmale (1005) naar de Col

Individueel of groep Hilette

Etang de la Hilette

Dit is een schitterende wandeling die echter nogal pittig is. Uiteraard kan de route ingekort worden om bijvoorbeeld alleen naar Etang de Bethmale te gaan (ca 3 uur), of om naar Etang d’Ayes te gaan (ca 5 uur).
Vanaf de Col loop je naar Cabane du Clot d’Eliet. Na een half uurtje zie je al frambozen om je heen. Waarschijnlijk komen we ook Isards (Pyreneese gems) tegen. Dit is een pittig klimmetje.

Vanaf de cabane is het 1 tot anderhalf uur lopen naar het meer. Dit is een schitterende plek om te gaan lunchen en eventueel te gaan zwemmen.
Na de lunch lopen we terug naar de cabane waar we kunnen besluiten om door te lopen naar het Etang de Bethmale. Dit is ook een mooi meer waar veel fransen in de zomer hun ontspanning zoeken. Vanaf het Etang Bethmale lopen we weer terug naar de Col.

Al met al duurt deze hele mooie wandeling ca. 6 uur.

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde Col de la Core
Ca. 6 uur lopen, 900 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie

Vanaf de Col de la Core (1395 meter) naar Etang d’Ayes (1860 meter)
retour via dezelfde route Col

wandelen met kinderen

dag 1 Mul en Dreu programma

Vandaag start je op de col de la core op 1395 meter. Deze col zit regelmatig in de Tour de France. Je begint meteen al met 100 heftige hoogte meters over het gras, daarna ga je het bos in en kun je weer een beetje bijkomen. Geleidelijk kom je weer boven de boomgrens uit en wordt het een stukje heftiger. Na ruim een uur lopen zie je aan de rechterkant het Etang de Bethmale verschijnen, je kijkt hier op uit. Dit meer is ook bereikbaar met de auto.
Hierna kom je uit bij col de auedole en loop je verder via de GR10. Een half uurtje later ben je bij Etang dÁyes. Dit is naar mijn idee 1 van de mooiste meertje van de Pyreneeen en een schitterende plek om te gaan lunchen en eventueel te gaan zwemmen.
Na de lunch loop je via dezelfde route weer terug. Je kunt nog even een kijkje nemen bij de cabane die net onder de col de auedole styaat.
Al met al duurt deze hele mooie wandeling ca. 5 uur. (heen en terug)

Opmerkingen

Meenemen lunch
Start en einde Col de la Core
Ca. 5 uur lopen, 400 meter hoogteverschil
Geschikt voor iedereen met conditie